vineri, 12 iunie 2009

Pacatul are ochii inchisi ...

Romania inseamna traditie, istorie, legenda…

Romania plange ! traditia, istoria, legenda….abia respira… (poate daca ma repet...)

Am uitat de ele . Daca asta este definitia unui popor, unei natiuni, odata cu disparitia lor dispare si ceea ce ne deosebeste de ceilalti.

Daca ne americanizam cu totii, daca ne germanizam , ne instrainam, atunci ne indepartam de Romania !
Tocmai acea tara, in care traim si muncim. Cum sa aiba generatiile urmatoare respect pentru tara cand nu facem decat sa primim cu bratele deschise tot ce ne este strain ? Ceea ce nu este al nostru !
Avem si noi atat de multe de oferit lumii intergi, dar din pacate nu stim sa le apreciem la adevarata lor valoare. Sustine sus si tare, ca, produsele romanesti sunt mult sub standard. Nu fac politica. Acest lucru este si el adevarat. Dar si mai adevarat si trist este faptul ca, nu le oferim nici o sansa ca ele sa creasca !

Cu astfel de gandire am distrus vechiile mestesuguri, vechile traditii ce ne definesc. Au supravietuit prea putine. Si totusi, daca ne gandim bine, cele mai apreciate produse sunt cele confectionate manual. Ar trebui sa fim cei mai renumiti aici, tinand cont de istoria noastra. Insa…. Adevarul este altul acum.

Pierdem totul… si nici macar nu permitem sa reinviem. Consumam legume, de dincolo de granite, cumparam autoturisme straine, consumam bauturi si lactate precum si ….plajele, muntii, vaile, zapezile, bisericile, hotelurile, cerul, si pamantul altora …

De Romania ai uitat… Romania cea care te-a nascut, cea care a avut grija de strabunii tai, Romania, cea care ti-a daruit Carpatii tai, Marea ta, ti-a oferit rauri, fluvii, cascade, Delta, fauna, pamant….romanule, ai fost binecuvantat cu o tara bogata…cate alte popoare se bucura de toate acestea ? Cum poti afirma ca te-ai saturat de tara ta cand nici nu ai pus piciorul ori nici nu ai plecat urechea la tot ce are de oferit si spus !

Cumpara-ti tara inapoi ! si ea nu te va dezamagi ! Sarea sa te sareze, apa sa te spele, valuri sa te plimbe, munti sa te ridice, paduri sa te ascunda, flori sa te parfumeze, pasari sa te scoale, jivine sa te minuneze, pesti sa te hraneasca… pictori sa te laude, biserici sa te implineasca, actori sa te distreze, sculptori sa te impodobeasca, mesteri sa te imbogateasca, pielari sa te incalzeasca, croitori sa te gateasca, muzicanti sa te danseze, ciobani sa te uimeasca, vinari sa te cinsteasca ! Asta-i Romania Mea !


2 comentarii:

Anonymous AdyvAlA a spus...

frumos.... si bravo pt ultimul paragraf ...

6/13/2009  
Anonymous Anonim a spus...

magnific ultimul paragraf! superb clipul!
Bravo Dominus! si la mai mare!

6/13/2009  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire