miercuri, 10 iunie 2009

Revolutia !

Seamana cu soarta altuia ?
Asculta cu atentie ce zice nenea ala ! Priveste decorul ! Mai exista asa ceva acum ? Istoria nu ne-a invatat nimic !



Au murit in van, trupeste si sufleteste, toti marii ganditori ai vremii comuniste. Au fost redusi la tacere. Acum ii putem razbuna. Pe ei, pe noi, pe viitorul nostru. Invata-ti istoria, gandeste-ti singur, alataura-te celor ca tine !



Au trecut 2 decenii de la Revolutia Romana. Inca se mai discuta pe aceasta tema. E un lucru bun. Revolutia face parte din istoria Romaniei. Nu trebuie uitata. Vorba aceea : Cine nu invata din istorie este condamnat sa o repete” .
Dar astazi, am impresia ca nimeni nu a invatat nimic. Psihologia maselor a lucrat la fel de bine ca un intreg. Daca cineva ca Ceausescu, a facut mult rau, acestuia nu i se mai recunoste nici un merit.

Aceasta, automat contravine proverbului amintit in randurile de mai sus.
Sa ne gandim o secunda la Romania Socialista si sa trcem in revista avantajele Romaniei de atunci.
Economia tarii se afla intr-o perioada infloritoare, in continua dezvoltare, fabricile si uzinele sunt pesele de rezistenta in Romania Ceausista. Nu existau cersetorii, toti eram obligati sa muncim, in folosul comunitatii, , si a patriei. Rata de export depaseste cu mult importul. Scoala generala, liceu, scoala de maiestri, facultatea, toate acestea insemnau ceva in privinta oportunitatilor in viata. Diferetele de la o unitate de invatamant la alta era semnificativa. Elevii erau trimisi in “vacante” platite de stat, unde in schimb , acestia invatau si munca pamantului. Agricultura ne asigura produse de buna calitate, drept urmare exportul isi facea prezenta si aici. Romania, tot in aceasta perioada scapa de datoriile de razboi. Nu vine nici o ideie de aici ?

Cu totii stim insa, ca, de aceste beneficii, nu se bucura si populatia tarii. Si totul era in defavoarea noastra, citeam ce vroia Ceausescu, invatam si ne bucuram cum vroia Ceausesc u (dar nu lucrurile rele vreau sa le subliniez). Tot ce am enumerate, exista !
A venit Revolutia. Au murit si Ceausestii, si tinerii romani, fara sa stim exact de ce si cum. A venit Ion Iliescu, si cu el anii Democratiei. Toata lumea era libera si gata de invazia Europei, Americii, a lumii.

"Nu stiu" exact unde si cum si ce s-a intamplat , in perioada aceasta, caci Europa si Co, condusa de adevarati “ghizi turistici”, a venit, a folosit, a cumparat, a distrus. Dar nu la fel de mult ca noi ! Comunismul a distrus romani, eram niste masinarii. Insa romanii au distrus o tara ! Ai vrut libertate ? Cu ce gand ? De azi e Democratie. De azi e doar Romania. Poti sa te uiti la TV cat vrei, sa cumperi Kent de la magazine, sa tipi si canti ce vrei, citesti ce vrei, bei ce vrei, spui ce vrei, faci cati copilasi vrei, cu cine vrei etc. dar…. cu economia, flota, ori patriotismul pentru care au murit atatia tineri ? Parinti, copii, frati…. Au murit degeaba. Ei, Romania, eroii de demult , urmasii tai, nu merita mai mult ? Dar ... fiecare face ce vrea. Asa ca nu mai injura vanzatorul ce te fura la cantar, ambulanta ce nu mai ajunge, paznici cu simtul raspunderii, masini negre ce te cala pe trecere si toate cele...Tu i-ai votat ...

Si daca analizam unpic si viitorul, incet dar sigur, vom ramane in continuare dependenti de cei din jur, vremurile acelea nu se vor mai intoarce, insa securitatea de atunci da ! (telefoane, GPS, Cipuri s.a.m.d). Se poate vorbi de un Comunism American ?

Daca nu actionam acum, vom pierde totul ! Romania trebuie legata intr-un singur glas. Inainte erai obligat de razboaie, revolutii, sau dictatori : sa taci si sa faci ! Acum nimeni nu iti tine pistolul la tampla, acum ai dreptul sa vezi, sa crezi sis a intelegi ce si cum vrei tu ! Ai dreptul la informare si nenumarat moduri ! Cu toate astea, nu o sa faci nimic, nu-I asa ? Ce te costa sa te inscrii intr-o Organizatie unde tu esti membru cu drepturi egale ca vecinul tau ? Nu lupta pe strazi sub focuri de arma, nu lupta singur ca nu ai nici o sanasa. Vino alaturi de noi ! Trebuie sa-ti pese !

1 comentarii:

Anonymous Abracadabra a spus...

E mai rau ca atunci...

6/14/2009  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire