duminică, 7 iunie 2009

Romania este tara romanilor !



Aici gaseam odata romani adevarati, muncitori, ospitalieri, gaseam eroi, mandrie, patriotism, curaj, onoare , unitate….


Din pacate toate astea nu le gasesti decat in Dictionar.

Romani muncitori ? Cati dintre voi stati la serviciu cu ochii pe ceas, asteptand ora plecarii care nu mai vrea sa vina ?... Ne este lene sa muncim…Traim cu idea : “las-o ma ca merge asa”

Ospitalieri ? Mai sunt putine parti din tara asta unde mai gasim asa ceva, acum nu mai suntem saritori,decat pe interes.

Eroi ? Cu totii au murit ucisi de mana noastra. Cati din ei au murit de batranete ? Acum ii plangem … “Ca asa’i romanul….”

Mandrie ? Unde si de ce ? Stai 2 minute si gandeste-te macar la o institutie de stat de care poti fii mandru. Spitalele cumva ? Scolile ? Fabricile ? Armata ? exista macar una din cele de mai sus, asa cum ar trebui sa fie?

Patriotism ? Iar unde si de ce !? Mai stie cineva cel de-al 3-lea vers din Desteapta-te Romane ?,Cand au fost scrise ultimile versuri dedicate tarii Romanesti ? Sub Ceausescu cantai ca erai mandru sau obligat ?

Curaj ? Da romanul are mult…. Priveste pe stadioane… Dar oare ai curaj sa vorbesti de ceva anume, cand stii ca poti fi ridiculizat ? Te risti sau mai bine taci ?

Onoare ? Cel mai sfant cuvant. Si are atatea sensuri !.... in dragoste, gandire ori fapte. Nici macar nu incerc ca sa dezvolt - ori te nasti cu ea ori nu te nasti deloc.

Unitate ? Cand nu va puteti unii cateva apartamente, sa puneti mana de la mana sa plantati o floare in gradina de la bloc ? Cand stii ca vecinul de la 5 arunca mucuri de tigara chiar a doua zi ? Cati dintre soferii ce citesc aceste randuri au ascuns in bord o bata, pulan, lant sau mai stiu eu ce ? Asa am ajuns ? Asta vrem ?

Aceasta mai este tara ta ? Sau a politicianului, a americanilor, si U.E. Eu nu o recunosc !

Dar gata !!! Pana aici !!!

Cat timp are sa mai treaca pana ne trezim ? Cate generatii sa se mai nasca si sa moara fara sens ? Fii madru incepand de azi ca te-ai nascut in aceste vremuri, ca poti schimba ceva.

Fii mandru ca incepand de azi ,nu traiesti degeaba, doar ca sa mananci si mori, da sens trairii tare, vorbeste, tipa, urla-ti durerea, spune-ne ca nu mai suporti sa muncesti o viata intreaga pentru un guvern nepasator, pentru o pensie de nimic. Exista atatea moduri prin care poti trai decent. Dar furtul e atat de mare ca te bufneste rasul si nu iti vine sa crezi cum pana acum toti au tacut !

De ce nimeni nu zice nimic ? De ce parintii nostri au permis atatea ? Generatiile ce urmeaza o sa ne blesteme , priveste in jur la ce ramane… Eu unul nu mai pot !

Romani uniti-va sub un singur nume : ROMANIA MEA, cea pura, simpla, si cea de care or sa scrie si invete viitorii tai copii.

AJUNGE CU LACOMIA, CORUPTIA, SA TRAIM BINE NOI CEI DE SUS,GATA CU CRIME DE BATRANI, GATA CU MINCIUNA , VREM TARA INAPOI !


Inscrie-te cu noi, spune-ti parerea, trimite nelamuriri, vino si asculta-ne caci tu esti prezentul si de tine depinde viitorul .

Detii un Blog, un Site ? Alatura-te noua ! Sa dam nastere la o noua Unire ! Sa aratam lumii ca nu suntem buni doar la vorbe !

Traiasca Romania Noastra !

15 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Suna bine, dar prea de poveste...

6/08/2009  
Anonymous Geamanu a spus...

Asta cautam noi la romani ? Sunt sigur ca ele exista in fiecar om, trebuie decat trezite.

6/08/2009  
Anonymous Romanasul a spus...

Idei exista de iesire din criza asta sociala politica etc... Dar trebuie avuta grija...
Unde au loc intalnirile ?

6/08/2009  
Anonymous skama a spus...

problema este ca, inca mai trebuie sa dispara 2 generatii de fosti comunisti, dar, din pacate, generatiile ce vin sunt formate din 87,6 % analfabeti, idioti, retarzi !

6/08/2009  
Blogger DOMINUS a spus...

Skama ! unpic din fiecare ... daca sti ce sa aduni.... si comunistii, au avut parti bune :D...dar sa le vezi si recunosti...aici e mai greu ....

6/08/2009  
Anonymous Marian112 a spus...

Asta asa e si Ceausesc a avut parti bune...o economie asa ca atunci nu o sa mai avem prea curand...doar ca a exagerat...enorm

6/08/2009  
Anonymous Anonim a spus...

Cum sta tara asta la capitolul "soarecele si pisica" cine incearca sa-i prinda pe corupti:
Şeful Integrităţii, propus pentru demitere şi trimis în penal
08 Iun 2009 George Lacatus
Cotidianul

Consiliul Naţional de Integritate va cere Senatului eliberarea din funcţie a şefului Agenţiei Naţionale de Integritate şi să depună o plângere penală pentru fals în declaraţia de avere pe numele acestuia.

Şeful ANI, Alexandru Macovei, a fost găsit vinovat de către Comisia de anchetă a CNI, deoarece a omis să treacă în propria declaraţie de avere că este şi administrator la nişte firme. Prin urmare, membrii CNI se vor reuni miercuri pentru a cere Senatului României să depună o plângere penală privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către Alexandru Macovei. „Există indicii temeinice despre declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută în datele de 06 noiembrie 2007, 16 aprilie 2008 şi 23 aprilie 2008 unei instituţii de stat, în vederea producerii unei consecinţe juridice pentru sine, prin nedeclararea unor calităţi incompatibile cu funcţia de vicepreşedinte, respectiv de preşedinte al ANI”, se arată în raportul CNI, intrat în posesia Cotidianului.

CNI va cere Senatului şi eliberarea lui Macovei din funcţia de preşedinte al ANI, pentru nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor.
Reprezentanţii CNI consideră că „încălcarea de către dl Alexandru Macovei a legislaţiei privind declararea intereselor capătă o gravitate deosebită, având în vedere funcţia de demnitate publică deţinută, respectiv preşedinte al ANI”, instituţie creată special pentru a controla averea dobândită de un demnitar sau funcţionar public în perioada exercitării unei funcţii publice.

Întrebat cum comentează concluziile anchetei, Macovei ne-a declarat: „Nu comentez nimic. Întrebaţi la CNI. Eu nu am văzut nici un raport, aşa că nu ştiu despre ce vorbiţi”. Pe 26 februarie 2009, CNI a înfiinţat o comisie pentru a verifica o situaţie de incompatibilitate a şefului ANI. Acesta a fost acuzat de propriii angajaţi că în perioada cât a fost şef la ANI a deţinut şi calitatea de administrator la două firme.

Dar, pe mine nu ma mai mira nimic. E pus de catre clasa politica?
Deci, trebuie sa fie in rand cu ei, sau din randul lor.

Asa ca ne trebuie o epurare totatala a clasei politice si apoi sa vorbim.

Daca nu se face curatenie nu o sa-i vedem dupa gratii pe marii "afaceristi" ai sec XXI.

6/08/2009  
Blogger DOMINUS a spus...

Nu uita, daca vrei sa fii membru trimite mai pe adresa dux_dominus@yahoo.com ! Beneficiezi astfelt de toate informatiile ce nu apar pe blog !
Respect !

6/09/2009  
Anonymous Catalin a spus...

Ca se fura stim cu totii....Hotii fura impreuna asta e mai grav, daca ar fi pe cont propriu, s-ar mai omora intre ei !

6/09/2009  
Anonymous Marian112 a spus...

Mare dreptate ai

6/09/2009  
Blogger Unknown a spus...

subiect nou pe 9am: http://www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/21016/Pacat-Am-crezut-si-in-asta-.html/#post-233187
Romania must save!

6/09/2009  
Anonymous AdrianValahul a spus...

Am inteles ca vreti sa facem un partid. Dar pentru asta avem nevoie de fonduri, publicitate si membrii cat mai multi. gresesc ?

6/09/2009  
Blogger Unknown a spus...

Ce parere aveti de Ministrul Tineretului si Sportului?
De combinatia de partid de 600000 euro, pentru euro-alegeri.

6/23/2009  
Anonymous Anonomul a spus...

Ce parere aveti legata de PRM ??

7/03/2009  
Anonymous Anonim a spus...

Nici un partid politic existent nu poate/vrea a salva situatia aceasta...sper sa intelegeti voi singurei asta

8/29/2009  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire