luni, 15 iunie 2009

Documentar :


ROMANII - Societatea si caracteristici :

Romania = Stat independent.


Aici se gasesc minoritati, turisti rataciti in drumul lor spre altundeva, blocuri, ceva gunoaie, ceva asfalt cu mici petice neobservabile din Cosmos, spitale si scoli , ce se observa dupa anumite semne luminoase ca ar fi asa ceva, canalizari, muzee, teatre…cam tot ce ar trebuii sa aibe un Stat in toata regula. Tot aici isi duce veacul una din cele mai ciudate fiinte de pe planeta numit : roman !

O specie ce face parte din familia Homo Sapiens. Prezinta doua maini, doua picioare, pozitia bipeda. Se hraneste cu sarmale si mamaliga, ciorbe, fasole. Aceasta specie conform datelor noastre, isi are originile din Daci si din Romani. Niste unii, ce au trait cu sute de ani inainte de Internet. (cica, si nu bag mana in foc, a existat viata si atunci). Aceasta specie de roman, se aseamana cu celelalte specii de Homo Sapiens, prin faptul ca ….. aaa……aaa…..a……mda…. Aproape toate speciile (daca stii tu vreo exceptie, sa imi zici), au in comun un aspect ce la specia romana nu se prea vede, si anume socializarea. Nu am observat deloc ca romanii sa socializeze, sa se ajute, ori sa vorbeasca intre ei. Acesti dinozauri intitulati romani, in istoria lor deloc de neglijat, bogata in evenimente, a disparut. Tot ce mai observam astazi, sunt aceste fiinte, ce se grabesc mereu in drumul lor spre locul de munca. Cu totii intarzie, nimeni nu are timp de nimic altceva …

Acest loc de munca, pare sa fie singurul spatiu, unde romanii interactioneaza si socializeaza, insa, parca o fac din obligatie. Tot la acest loc de munca, indiferent de numarul de muncitori, tot exista un specimen ce ataca un altul. Inca un aspect a romanului, consta in faptul ca, sunt foarte teritoriali ! si pot deveni foarte periculosi daca indraznesti sa-i provoci. Spre exemplu daca un individ se grabeste spre un loc anume, nimeni nu trebuie sa-i stea in cale, calca unii peste altii fara a arata un semn de regret. Daca are loc un accident in timp ce acestia se deplaseaza cu ajutorul decapotabilelor sau carutelor, in prima faza e vina celui mai slab, neinarmat (si regretand acest fapt mai mult ca sigur) sau aceluia cu ragnetul mai puternic .…Aceste fiinte, au viata sociala impartita pe familii, conduse de sefi de trib.

Au fost insa cazuri in care, mai multi romani se aduna , chiar si din familii diferite , spre a vorbi si chiar socializa. Aceste evenimente, subiectii le numesc : sporturi, greve, revolutii, razboaie. Totusi inafara de prima categorie si anume sportul, la restul sunt obligati ca mai multe generatii de romani sa sufere sub conducerea sefilor de trib pana ca ei sa actioneze.
In rest, speciei romane ii place sa leneveasca, si sa se planga de orice aspect, insa nu socializeaza niciodata, impreuna, intre familii, intre chiar si sefi de trib, pentru a rezolva o problema de societate.

Concluzie :

Asadar nu exista un lucru mai frumos si mai simplu in lumea asta decat sa ii conduci pe astia ! Nimeni nu zice nimic, sau daca o face o zice printre dinti. Ii dai o bomboana si a tacut. Oricum e prea ocupat sa zica ceva, sa o duca rau necesita timp, si seara e prea obosit pentru discutii.

Draga editura :

Sub siguranta ca si peste 50 de ani, ii vom gasi in aceeasi situatie imi permit sa inchei acest documentar si sa-l continui cand ajung la pensie. Singura temere : sa nu se autodistruga pana atunci.

Cu respect al vostru cercetator : EUROPA .

3 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

hehehe!!! taree!!!

6/15/2009  
Blogger Ruxandra a spus...

corect!!!societatea romaneasca se degradeaza pe zi ce trece ptr.ca noi permitem una ca asta,dorim civilizatie insa nu facem nimic ptr.a o obtine,ne plangem ptr.ca nu ne cunoastem drepturile s.a.m.d.
felicitari celui care a realizat acest blog;)Doamne Ajuta !

7/21/2009  
Anonymous Ion Moldoveanu a spus...

Sa iti dea Dumnezeu sanatate... din ce am inteles eu de la altii.... ar trebuii sa iasa o treaba frumuasa....succes dragii mei

8/29/2009  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire